Съществуват два ключови начина за намаляване на общите разходи за собственост в строителния сектор. Първият е гарантиране, че използвате най-подходящата смазка за всяко оборудване. Вторият е прилагане ефективно управление на смазването.

Управлението на смазването

е особено важно за строителната индустрия. 87% от строителните компании са претърпявали непланиран престой, като по-голямата част от инцидентите са пряко свързани със смазването. Нашата цел е да работим с вас, за да гарантираме, че управлявате правилно смазването, като ви помагаме да намалите общите разходи за притежание на оборудване.

Тъй като строителната индустрия продължава да расте, има по-голяма конкуренция за предоставяне на проекти в спазване на бюджет и навреме. Компаниите, които превъзхождат конкурентите, се възползват от този нов растеж.

Виждаме, че много клиенти удължават живота на оборудването отвъд гаранцията и избират да наемат, вместо да купуват нови машини, за да увеличат максимално наличните капитали и да минимизират оперативните разходи. Инвестиращите в ново оборудване търсят технология, която предлага потенциал за спестяване на разходи. Едно нещо, което твърде малко клиенти оценяват, е въздействието, което техните практики за смазване оказват върху производителността. Експертите на Shell работят с клиенти, за да оценят крайните разходи за поддръжка на даден строителен проект и да доставят решения за смазване, способни да ги сведат до минимум.

Висококачествени смазки

Често срещан проблем в строителната техника е неизправността на инжектора на горивото. Когато това се случи, неизгорялото гориво често навлиза в горивните камери и разрежда маслото, което значително влошава работата на продукта и износва компонента. Смазките на Shell са проектирани да останат стабилни въпреки разреждането и по този начин помагат за предотвратяване на непланирани изключвания.

Появата на нови OEM производители от Азия въвежда в индустрията по-голямо разнообразие от строително оборудване, всички с малко по-различни изисквания за смазване. Освен това в региони като Северна Америка много строителни компании започват да преминават към кариери и производство на цимент. Това диверсифицира портфолиото им от оборудване и означава, че смазката трябва да може да работи при още по-трудни условия на работа.

Тъй като променящите се условия, оборудване и строителни нужди променят пазара, експертният опит на Shell се състои в предоставянето на процеси на смазване, които могат да помогнат на клиентите да постигнат целите си и в крайна сметка да намалят разходите. Чрез ефективно смазване Shell осигури помощ на клиентите по целия свят да спестят над $ 139 милиона.

Въз основа на проучване, поръчано от Shell Lubricants, проведено от Edelman Intelligence (ноември – декември 2015 г.)

  1. Общите разходи за собственост (TCO) се определят от Shell Lubricants като общата сума, похарчена за оборудването, вкл. разходи за придобиване и експлоатация през целия му експлоатационен живот и разходи от загубено производство по време на престой.
  2. Въз основа на спестяванията, доставени на клиентите на Shell Lubricants.